HOE KUNNEN WE EINDELIJK RUST VINDEN EN EEN VERVULD LEVEN GAAN LEVEN?

Geld of bezit, maar ook relaties, carrière of positie, mooie reizen of grootse avonturen, ze kunnen onze diepste verlangens niet bevredigen of onze diepste angsten niet wegnemen.

Want al die dingen zijn "buitenkant" en de innerlijke onrust, eigenlijk: de angst voor het leven en voor de leegte, is binnenkant.

Die binnenkant, ons onrustige hart, vindt eindelijk rust in verbinding, de herinnering van dat wat we WERKELIJK zijn.

Dat wat we werkelijk zijn kent ontelbaar veel namen, god, het universum, ziel, etc. etc. etc., zelf noem ik het de Ruimte, de Leegte waar het oneindige Weten in ligt.

De herinnering aan deze ruimte jaagt angst aan omdat er, naar maatstaven van de mens, niets is. Dat maakt dat we bang zijn voor deze Ruimte, de "Leegte" die niet leeg is maar leeg voelt.

Wanneer we voldoende moed hebben verzameld kunnen we ons voorzichtig verbinden met het “Niets”.

Vaak komen mensen ook onverwachts en plotsklaps er weer mee in verbinding wanneer we geconfronteerd worden met een zware lotsbestemming die ons zo "vast zetten" dat we uiteindelijk geen kant meer op kunnen, dan in overgave te gaan overgaven betekend ook gaan vertrouwen. Dan kan onverwacht en plotsklaps de verbinding met het Niets weer ontstaan.

Om vervolgens te ontdekken dat in het Niets, ALLES is...

Dan breid zich innerlijke rust uit.

Dan beginnen we ons leven vanuit diepe innerlijke rust te creëren.

Dan beginnen we ons leven vanuit een diep innerlijk vertrouwen te creëren.

De angsten zijn er nog wel maar hebben ons niet meer in haar macht.

Dan kunnen we onze werkelijke verlangens gaan waarnemen.
We beginnen ons leven vanuit een diep innerlijk verlangen te creëren en rennen niet meer in "paniek" achter de uiterlijke spektakels aan die de belofte van vervulling in zich dragen maar dat niet kunnen leveren omdat het buitenkant is.

Dan is de paniek van een disconnected leven verdwenen.
Er begint een nieuwe fase in ons leven, leven vanuit de verbinding van binnenin. We ontdekken de ongelofelijk creativiteit en kracht die vanuit binnenin eruit KNALT! Van binnen komen we tot rust en vertrouwen vervult ons hart.

Danny J.M. Vermeeren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten