LOVE IS THE ABSENCHE OF JUDGMENT...

Waarnemen zonder oordeel wordt door de "ontvanger" ervaren als onvoorwaardelijke liefde.


Waarnemen zonder oordeel maakt de waarnemer vrij van de een positief oordeel of een negatief oordeel, over dat wat een "beoordeelde" doet.

Doordat de waarnemer vrij is van oordeel wordt automatisch de "beoordeelde", dus zeg maar de NIET beoordeelde, vrij gelaten in dat wat hij/zij doet.


Geen oordeel betekent ook geen verwachting. De "ontvanger" van geen verwachting ervaart een volledige erkenning en acceptatie van wat hij/zij is.

Dit wordt ervaren als pure liefde door de "ontvanger" MAAR het heeft nog veel diepgaandere effecten voor de waarnemer...

Emoties in ons Ego ontstaan door oordelen, wanneer er geen oordelen in ons actief zijn, zijn er dan emoties actief?

Nee, wanneer er geen oordeel meer in ons actief is, zijn er nog nauwelijks emoties in ons actief.

Het resultaat...

We worden "van binnen" steeds rustiger. We doen nog wel van alles en nog wat, maar van binnen wordt het steeds rustiger en stiller.

Het ego ervaart dit vaak als "nu ben ik emotieloos geworden! een koude kikker!!" geworden! En schrikt zich rot, want tja DAT willen we NIET zijn, zonder emoties.

En hier duikt de contradictie op van dat wat zovele mensen nastreven. Vele, vele mensen zijn ACTIEF opzoek naar verlichting en/of ontwaken.

Maar dan is het zover, we ontwaken! We kijken door steeds meer stucturen heen en kunnen er niet meer over oordelen. Zowel niet positief als negatief. Uiteindelijk landen we in een constante toestand van niet oordelen, daardoor serene rust van binnen.

Tenminste als ons Ego dat TOESTAAT... Want het Ego schrikt zich kapot dat het geen emoties meer heeft! Denkt dat hij/zij ziek is geworden, dat hij/zij nu toch echt onder behandeling moet?

Zonder oordeel betekend niet dat je volledig zonder emoties bent. Natuurlijk heeft je Ego nog steeds emoties veroorzaakt door oordelen. Oordelen zijn een absolute noodzakelijkheid om ons menselijk zijn te kunnen sturen, vorm te geven.

Wanneer we zonder oordeel zijn geworden hebben we nog steeds wel emoties, alleen minder, minder heftig en heel belangrijk WE ZIJN NIET MEER IN DE MACHT VAN DIE EMOTIES...

We gaan voor het eerst ZELF ons leven vormgeven... we are free!

Danny Vermeeren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten